Velkommen til Vejrtraekning.dk

I samarbejde med Pusteteknikk.no og Singing for Healthnetwork.co.uk som har som målsætning at sprede budskabet om hvad sang / vejrtrækningen kan gøre for dig. 
Singing for health, singing for parkinson, singing for pain relief er nogle af de grupper som der bliver arbejdet og forsket med i England og jeg er med i dette samarbejde for at få dette utrolige store og vigtige samarbejde til at blive spredt til Danmark.
Jeg deltog i 2017-18-19 i et dansk forskningsprojekt om hvordan sang kan være et alternativ til fysioterapeutens træning. 
Sang er blidere og mere fleksibelt, men stadig meget meget effektiv da vi via sangtræning træner alle de muskelgrupper, som understøtter vejrtrækningen.
Sammen med Pusteteknikk ved Anette Aarsland arbejder vi med at flytte fokus hen til udpusten, da indåndingen er reflektorisk for kroppen og dermed det sted hvor kroppen slapper af, udåndingen er derimod det bevidste arbejde og vi kalder det, det aktive udpust.

Rikke Damkjær

Vejrtrækningsekspert ved Pusteteknikk, Operasanger Opera Akademiet, Det kongelige Teater, Guildhall School of Music and Drama, Diplomudd. Fra det Jyske Musikkonservatorium,  Life and Business coach ved Sofia Manning, Kostvejleder ved Birgitte Nymann, Flow terapeut ved Flow akademiet, Mindful Instruktør.

Hvis du finder det interessant kan du også følge mig på mine sociale medier

Hvis du vil vide mere om Rikke kan du klikke på “Læs mere”

Det nyeste produkt nu tilgængeligt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Folks kommentarer til mit arbejde

 jeg har så meget udbytte af det. En forbedret vejrtræning, iltningen i kroppen og den gode lystbetonende energi som gives og ikke mindst at synge sammen. Og sikke et aktiv at få dig som stemme- og sangtræner også.

Sigrid

Når livet slår kolbøtter

Når livet slår kolbøtter af den ene eller anden art så kan vi ofte få en fornemmelse af at det hele vakler eller svajer. Det kan føles usikkert og for at få fast grund under fødderne så kan vores vejrtrækning hjælpe os.

Mange af os tænker ikke så meget over vores vejrtrækning, før det øjeblik vi pludselig skal anstrenge os til de helt dagligdags ting.

Idrætslæreren der pisker os rundt i salen, legen i frikvarteret, den lange cykeltur ud til kæresten.

Leg, vilje og nysgerrighed kan bringe os langt, dernæst bevidsthed, koncentration og fokus vil bringe os videre, uanset hvilket fagområde som er vores speciale.

Årsagen til at denne side er blevet til, er at jeg i mit daglige arbejde med sangere og klienter ofte møder sætningen : Jeg kan ikke få luft. Det kan være en speciel frase fra en sang, hvor det rent musikalsk vil være smukt, hvis man kan synge lange linier, på løbeturen, hvor mælkesyren hober sig op, hurtigere end man er vant til, støvsugningen og alle de dagligdags pligter som man nu har uanset om man er sanger eller ej.

Rolig vejrtrækning

Rolig vejrtrækning er kendt for at have en god effekt på sind og krop på mange måder

Hjertet, hjernen, fordøjelsessystemet, immunsystemet og vejrtrækningssystemet er alle påvirket af den måde hvorved vi trækker vejret.

Kroniske respirationssygdomme som astma kan afhjælpes via øvelser for det bevidste rolige åndedræt.

Også hjerte problemer, blodtrykket kan falde, stress kan reduceres og smerter( også kroniske) kan nedsættes eller helt fjernes

Patricia Bloom, MD, an associate professor of geriatrics at Mount Sinai Medical Center in New York

Se vores galleri her!

Kontakt os:

Telefon:
+45 26241888

Email:
info@vejrtraekning.dk

Følg os på:

Copyright © 2021 – Vejrtraekning.dk