.

Om Rikke Damkjær

Rikke Damkjær er uddannet ved Opera Akademiet i København og ved Guildhall Scholl of Music and drama i London. Derudover har hun Diplom uddannelsen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, og hun har deltaget  et væld af materclasses rundt om i verden.

Under sin studietid i London vandt hun 2 år i træk som Wagner singer of the year ved Wagner Society, og ved sin hjemkomst til Danmark, blev hun tildelt et stipendiat af Richard Wagner selskabet.

Hun har derefter taget en uddannelse som Life og Business Coach ved Manning Inspire, uddannet sig som kostvejleder ved Birgitte Nymann, uddannet sig som flowterapeut ved Flow Akademiet. Hun har desuden studeret mindfullness, som hun også har undervist i.

En uddannelse som pustevejleder ved norske Pusteteknikk samt en uddannelse som Singing for Health vejleder er kronen på værket.

Sideløbende med karrieren ved operaen har Rikke Damkjær undervist i sang, og i 2008 startede hun Coaching by Damkjær, hvor hun underviste ledige akademikere i at finde mod på at søge nye veje og hun blev tilknyttet Uddannelsesbroen ved Tietgenskolen i Odense og Nyborg.

I 2012 besluttede Rikke Damkjær sig til at hellige sit liv til sang og vejrtrækning og formidling af disse, hvilket lige siden har været hendes levevej.

Rikke Damkjær bor med sine 2 skønne døtre i Strib, og hun er en aktiv vinterbader, der krydrer hverdagen med boksetræning.

Ekspertise

Rikke Damkjær underviser i vejrtrækningsøvelser ud fra principperne i Anette Aarslunds “Pusteteknikk og singing for Health Network, hvor sangtræning kan hjælpe som alternativ træning for vejrtrækningsbesværede.

Træningen henvender sig til alle.

Formålet med denne side er at få udbredt viden om vejrtrækning, og hvilken betydning vejrtrækningen har for vores krop som helhed.

Biografi

Som kunstner har Rikke Damkjær en farvetemperament, der til enhver tid er afstemt af repertoiret. Her er tale om fortolkninger og fremførelser der i deres direkte og til tider næsten intime henvendelser til publikum gennemspiller stemninger som temperament, glæde, ømhed, vemod, sorg, længsel og vrede. En nærhed med den person der spilles, så man føler sig hensat til tiden og stedet hvor handlingen fandt sted. Her er tale om suveræn beherskelse af sang og udtryk, hvor tonerne bliver frigjort fra en vidunderlig klangbund.

Ud over internationale arrangementer i bla. Italien, Frankrig, England, Kina, Canada, Østrig og Tyskland er Rikke Damkjær kendt fra sin optræden i Danmark. Alle steder spænder repertoiret bredt fra R. Wagner til de mere komiske roller i operetteformen.

Ingen tvivl om at det er i det romantiske fag at hun stråler på smukkeste måde, hendes udstråling og hendes bronzetimbre gør at hun flere gange er blevet sammenlignet med Kirsten Flagstad.

Hun har en rund og blød klang som sammen med den klare og tydelige tekstbehandling gør hende helt speciel.

Overalt har hun erobret scenen med sin fantastiske udstråling og ”en stemme der i al sin vælde bevarer en funklende klang”. Hun udfylder sine roller med sødme som stål, såvel som stemmen råder over smidighed og styrke.

Kontakt os:

Telefon:
+45 26241888

Email:
info@vejrtraekning.dk

CVR-Nr

33177062

Følg os på:

Copyright © 2021 – Vejrtraekning.dk