Børn og søvnapnø

Børn kan også få søvnapnø:

Foruroligende rapport fra Danmark om børn og søvnapnø. Samtidig ved vi, at ca. 80 % af de 4-årige i USA hovedsageligt trækker vejret gennem munden, og at det ser ud til, at der er en klar sammenhæng mellem søvnæbler og åndedræt i munden. Jeg håber derfor, at der bliver lavet mere forskning på dette. Flere af mine kunder har nydt at bruge sove tape med CPAP-maskine, og nogle har endda kunnet droppe CPAP ‘ en og kun bruge søvntape. Jeg anbefaler ikke sove tape til små børn, men det kan stadig bruges til at prøve at øve barnet i at trække vejret med næsen.

I flg James Nestor (forfatteren til succesbogen Breath) havde alle mennesker fra 500 år siden og tidligere fra alle verdensdele perfekte kæber og tænder. Her ved vi, at der er en klar sammenhæng mellem dannelsen af kæbeled og mundvejrtrækning. Dermed er det nærliggende at tænke, at folk tidligere trak vejret hovedsageligt gennem næsen.

Vejrtrækning af barnet med næsen, kæbeleddene bliver bredere og giver god plads til alle tænderne samt letter en optimal indånding. Trækker tænder vil desværre kun få mundhulen til at trække sig endnu mere sammen og gøre det sværere at trække vejret.

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/boern-kan-ogsaa-lide-af-soevnapnoe-8-aarige-victoria-kunne-ikke-traekke?fbclid=IwAR1WL_l220LnRrDj4AuuiZG8lrnrhsxyy-QzWbHMD-OazLAMbnugAZrV_wU

Skriv et svar